Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, dă asigurări că SUA se vor implica în continuare în sprijinirea NATO, a securităţii şi a democraţiei în general, indiferent cine va conduce Casa Albă. „Nu cred că Statele Unite s-ar retrage vreodată din lume, din afacerile mondiale”, a declarat Kavalec într-un interviu difuzat, vineri, de Digi24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toată lumea este cu ochii pe Statele Unite anul acesta pentru că în noiembrie vor fi alegeri prezidenţiale şi se anunţă o cursă foarte strânsă între democratul Joe Biden şi republicanul Donald Trump, care în campania electorală a spus că angajamentul SUA în NATO va depinde de cum vor trata europenii Statele Unite şi că Washingtonul nu va ajuta Europa, dacă va fi atacată.

Întrebată cum ar arăta lumea cu o Americă mai puţin implicată, ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a dat asigurări că „SUA nu se vor retrage din lume, indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale”.

„Nu cred că Statele Unite s-ar retrage vreodată din lume, din afacerile mondiale. Suntem cea mai mare economie din lume. 15% din populaţia noastră este născută în afara Statelor Unite. Suntem interconectaţi cu restul lumii. Şi vom fi întotdeauna şi în special cu Europa, unul dintre cei mai apropiaţi parteneri şi aliaţi ai noştri. Şi cred că asta va continua”, a explicat ambasadoarea în interviul pentru Digi24.

„Este doar natura lumii. În zilele noastre, suntem interconectaţi şi vom face întotdeauna tranzacţii, vom avea schimburi culturale. Deci, nu prevăd în niciun caz că SUA s-ar retrage din afacerile internaţionale şi, desigur, parteneriatul nostru cu Europa devine tot mai puternic. Aşa că vom fi mereu implicaţi”, a declarat Kathleen Kavalec.

În ceea ce priveşte temerile că Statele Unite ar putea să arate mai puţină susţinere în privinţa apărării, şefa misiunii diplomatice americane spune că există un sprijin foarte puternic pentru NATO în Congres. „Nu văd că se va schimba asta. Aceste lucruri sunt foarte puternice în Statele Unite: parteneriatul, credinţa în Alianţă, deci nu văd asta schimbându-se”, a spus Kavalec. „După cum ştii, în alegeri vom auzi tot felul de retorici. Dar cred că dacă te uiţi la fundamentele relaţiei, fundamentele interesului nostru, nu mă aştept ca acestea să se schimbe, indiferent de rezultatele alegerilor”, a punctat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.