Un tribunal de la Moscova a comutat luni condamnarea la închisoare a unui actor, acuzat de ”violenţe” în timpul unei manifestaţii, într-o pedeapsă de un an de închisoare - cu suspendare, potrivit unui jurnalist al agenţiei franceze prezent la proces, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pavel Ustinov, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat la jumătatea lui septembrie la trei ani şi jumătate de închisoare - cu executarea -, după ce a fost găsit vinovat de faptul că a opus rezistenţă arestării şi a provocat rănirea unui poliţist, în timpul unei manifestaţii a opoziţiei.

Eliberat pe cauţiune la 20 septembrie, Pavel Ustinov neagă acuzaţiile reţinute împotriva sa şi dă asigurări că s-a aflat din îmtâmplare la locul manifestaţiei, una dintre adunările organizate în această vară de opoziţia din capitală în semn de denunţare a respingerii mai multora dintre candidaţii săi în alegerile la Parlamwntul Moscovei.

Această contestare din ultimele luni este fără precedent în Rusia, de la manifestaţiile din 2011-2013 care denunţau presupuse fraude electorale.

În alegerile regionale şi locale de la 8 septembrie, Partidul Rusia Unită al preşedintelui Vladimir Putin a pierdut o treime din mandate la Moscova, dar şi-a păstrat majoritatea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.