Parchetul cere condamnarea la închisoare pe viaţă a narcotraficantului mexican Joaquin ”El Chapo” Guzman, inclusiv 30 de ani de încarcerare, cu privire la organizarea şi introducerea a sute de tone de droguri în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul procesului, probe copleşitoare au arătat caracterul nemilos şi însetat de sânge al liderului cartelului Sinaloa”, subliniază parchetul în rechizitoriul trimis judecătroului federal din Brooklyn Brian Cogan.

Fostul cap al cartelului se face vinovat, de asemenea, de importarea sau tentativa de importare a cel puţin 1.200 de tone de cocaină, peste 49 de tone de marijuana, peste 200 de kilograme de heroină şi metamfetamină, acuză parchetul.

”El Chapo”, în vârstă de 62 de ani, este încarcerat, după ce a fost extrădat din Mexic, în inaurie 2017, într-o închisoare de maximă securitate din Manhattan, Metropolitan Correctional Center (MCC).

El a fost găsit vinovat, la 12 februarie, de 12 capete de acuzare, după un proces de trei luni în care s-a documentat violenţa şi corupţia extreme ale cartelurilor drogurilor.

”El Chapo” urmează să-şi afle pedeapsa la 17 iulie. El ar urma, fără vreo surpriză, să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.