O animatoare de la Ecoul Moscovei, un post rus de radio critic faţă de Kremlin, a fost înjunghiată luni de un necunoscut, care a intrat în redacţie şi a fost reţinut, a declarat redactorul şef al postului pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tatiana Felghengauer a fost ”spitalizată. Ni s-a spus că viaţa nu-i este în pericol”, a declarat Aleksei Venediktov telefonic, contactat de AFP.

Atacatorul l-a agresat pe paznicul imobilului, după care a urcat în sediul postului de radio, situat în centrul Moscovei, şi a ”înjunghiat-o în gât pe animatoarea Tatiana Felghengauer”, potrivit aceleiaşi surse.

”Nu avem nicio idee cine este acest bărbat”, a dat asigurări Venediktov, precizând că securitatea postului de radio l-a reţinut şi l-a predat poliţiei.

Ecoul Moscovei, primul post de radio liber, înfiinţat în 1990 înainte de căderea regimului sovietic, a trecut sub controlul gigantului public în domeniul gazelor naturale Gazprom în 2001, la un an după venirea la putere a lui Vladimir Putin.

Postul a reuşit însă să rămână, până în prezent, principalul post de radio rusesc care prezintă puncte de vedere independente, într-un peisaj mediatic închis, în care marile posturi de televiziune sunt adesea controlate.

Potrivit The Assciated Press, un purtător de cuvânt al Procuraturii Generale ruse a denunţat un atac ”scandalos” şi a anunţat că anchetatori investighează cazul îndeaproape.

Ecoul Moscovei a înfuriat multă lume în Guvernul rus, iar angajaţi şi jurnalişti ai postului au dezvăluit că au primit ameninţări cu moartea.

Altă animatoare populară de la Ecoul Moscovei, Iulia Latinina, a fugit din Rusia în septembrie, în urma unei presupuse incendieri a maşinii acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.