Uniunea Europeană plănuieşte să trimită 10.000 de persoane pentru paza frontierelor, pentru a gestiona migraţia ilegală până în 2020, conform preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juncker a precizat, în discursul despre starea Uniunii, că nu doreşte militarizarea Europei şi a făcut apel la solidaritate în loc de „soluţii ad-hoc” pentru persoanele aflate pe nave de migranţi.

De asemenea, Juncker, care se află în ultimele 12 luni ale mandatului, a propus o nouă alianţă între Europa şi Africa, bazată pe cooperare, nu pe caritate, lucru ce va duce la un acord privind o piaţă de schimb liberă.

El a recomandat ca moneda euro să fie folosită în mod strategic ca fiind cea mai importantă valută după dolar.

„De asemenea, cerem guvernului britanic să înţeleagă că cineva care părăseşte Uniunea nu poate avea aceeaşi poziţie privilegiată precum un stat membru. Dacă părăsiţi Uniunea, bineînţeles că nu veţi mai face parte din piaţa unică de schimb şi cu siguranţă nu veţi face parte doar din anumite zone pe care vi le alegeţi”, a adăugat Juncker.

De la începutul mandatului său din 2014, migraţia s-a transformat într-o criză majoră pentru Europa şi a determinat o creştere a populismului pe continent, în special în ţări precum Italia, Austria, Ungaria sau Polonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.