Judecătorul procesului penal de la New York al lui Donald Trump, Juan Merchan, i-a impus marţi fostului preşedinte restricţii de exprimare cu privire la martori, juraţi şi personalul tribunalului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul Juan Merchan urmează să prezideze dezbaterile în procesul în care miliardarul este acuzat de plăţi ascunse către o fostă actriţă porno, Stomy Daniels, în 2016, începând de la 15 aprilie.

Aceste restricţii urmează să intre în vigoare la data începerii procesului, la 15 aprilie.

Judecătorul a luat această hotărâre în baza unei cereri depuse de către procurorul Alvin Bragg în februarie.

Hotărârea îl somează pe Donald Trump să se abţină să comentexe în mod public cu privire la ”martori cunoscuţi sau probabili” în proces, membri ai echipei procurorului, cu excepţia acestuia, membri ai familiilor lor şi cu privire la ”orice jurat sau presupus jurat în această procedură penalâ”.

Judecătorul Juan merchan a pronunţat această hotărâre la câteva ore după ce Donald Trump a publicat pe reţeaua sa de socializare Truth Social atacuri la adresa sa şi a fiicei sale.

”URĂ”

Donald Trump îl acuză pe judecător de faptul că îl ”urăşte” şi consideră că ar fi necesar să se recuze dacă nu-i poate garanta ”un proces echitabil”.

El scrie că fiica judecătorului lucrează la o întreprindere care lucrează pentru alesul democrat în Camera Reprezentanţilor Adam Schiff, unul dintre cei mai aprigi adversari ai miliardarului în Congres.

Judecătorul, care nu citează în mod direct postările pe care le vizează, evocă ”declaraţii vizând acest tribunal şi un membru al familiei acestuia, pe procuror şi pe un procuror adjunct şi martorii în acest dosar”.

El evocă atacuri ale lui Trump în alte procese care au condus la hotărâri asemănătoare.

Donald Trump este vizat de restricţii de exprimare în procesul federal de la Washington cu privire la manevre ilegale de răsturnare a rezultatului alegerilor din 2020.

Aceste restricţii vizează procrurori - cu excepţia procurorului special Jack Smith, care instruieşte dosarul - personalul tribunalului şi martorii.

În procesul civil de la New York cu privire la fraude financiare în imperiul imobiliar Trump Organization, judecătorul Arthur Engoron le-a interzis părţilor să facă vreun comentariu public despre echipa sa, în urma unei postări ”degradante” ale lui Donald Trump, pe Truth Social, la adresa grefierei sale şefe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.