Juan Guaido, preşedintele autoproclamat al Venezuelei, a anunţat că se află în drum spre Caracas în ciuda riscului de a fi arestat la ajungerea sa în ţară, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-o înregistrare postată pe contul său de Twitter, el a afirmat: „Fraţi şi surori din Venezuela, în momentul în care auziţi acest mesaj mă aflu în drum spre casă”.
 
Sâmbătă, el a făcut apel la venezueleni să protesteze faţă de guvern luni şi marţi.
 
Guvernul lui Maduro i-a interzis lui Guaido să călătorească în străinătate, iar Statele Unite se tem că acesta nu va mai putea intra în ţară.
În ultimele zile, el a vizitat mai multe ţări sud-americane pentru a găsi sprijin pentru campania sa de a forma un guvern de tranziţie şi de a-l înlătura pe Maduro, pe care îl consideră un uzurpator. 
Guaido a vizitat Brazilia, Argentina şi Paraguay, după ce a fost în Columbia pentru a încerca să rezolve problema ajutoarelor umanitare trimise Venezuelei şi blocate la graniţă.
 Curtea Supremă a impus restricţia de călătorie după ce el a invocat, pe 23 ianuarie, o prevedere din Constituţie şi s-a proclamat preşedinte interimar. 
Guaido a mai spus că venezuelenii ar trebui să iasă din nou în stradă, luni şi marţi, chiar dacă în Venezuela, ca în alte ţări sud-americane, are loc sărbătoarea Carnavalului.
„Avem puţine de sărbătorit şi atâtea de făcut”, a subliniat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.