Un birou al Misiunii de consiliere a Uniunii Europene (UE) în Ucraina a fost ţinta unor bombardamente ruseşti în Mariupol, dar niciun membru al personalului nu a fost rănit, a declarat, marţi, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, conform Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, Misiunea UE pentru reforma sectorului de securitate civilă din Ucraina (EUAM) a obţinut informaţii credibile conform cărora sediul biroului său din Mariupol a fost lovit recent de bombardamentele ruseşti”, a declarat, diplomatul de rang înalt al UE într-un comunicat.

Biroul şi echipamentele au suferit ”daune majore”, însă membrii personalului misiunii nu au fost răniţi, a adăugat Borrell.

Comunicatul nu precizează când a avut loc atacul.

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate condamnă ferm atacurile.

”Cerem Rusiei să înceteze imediat ofensiva militară şi să retragă necondiţionat toate forţele şi echipamentele militare de pe întreg teritoriul Ucrainei”, a spus el.

Misiunea de consiliere a UE în Ucraina este o misiune civilă de securitate, care a fost înfiinţată în 2014 pentru a contribui la refacerea încrederii publicului în guvern în urma EuroMaidanului, protestele pro-europene din Ucraina faţă de decizia guvernului ucrainean de a suspenda procesul de aderare la UE, care a culminat cu înlăturarea preşedintelui Viktor Ianukovici.

Biroul îşi propune să asiste autorităţile ucrainene în reformarea sectorului civil de securitate, cum ar fi forţele de poliţie, serviciile de urmărire penală şi Poliţia de Frontieră. Misiunea UE a deschis un birou în Mariupol în septembrie 2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.