Preşedintele american Joe Biden a sugerat că este posibil ca liderul rus Vladimir Putin să fie în spatele prăbuşirii în apropiere de Moscova a avionului în care s-ar fi aflat Evgheni Prigojin, relatează cnn.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, se află pe lista pasagerilor avionului, iar Biden a declarat că nu este surprins că mercenarul rus ar fi putut fi ţinta unui atac.

"Poate vă amintiţi, am fost întrebat despre acest lucru", a declarat Biden pentru Kevin Liptak de la CNN, făcând referire la comentariile pe care le-a făcut în iulie, în care a spus că Prigojin ar trebui să fie îngrijorat pentru siguranţa sa în urma revoltei eşuate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Am spus că aş fi atent cu ce mă deplasez. Nu ştiu cu certitudine ce s-a întâmplat, dar nu sunt surprins", a afirmat miercuri Biden.

La o conferinţă de presă la Helsinki, Finlanda, în iulie, Biden a glumit spunând că, dacă ar fi în locul lui Prighozin ar fi atent la ce mănâncă "Aş fi cu ochii pe meniu".

"Nu există prea multe lucruri care se întâmplă în Rusia fără ca Putin să fie în spatele lor, dar nu ştiu suficient de multe ca să ştiu răspunsul", a mai adăugat Biden.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.