Joe Biden, care urmează să preia funcţia de preşedinte al Statelor Unite săptămâna viitoare, l-a nominalizat pe diplomatul William Burns la conducerea Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA), a anunţat luni echipa sa de campanie, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bill Burns este un diplomat exemplar, cu decenii de experienţă pe scena mondială, pentru a ne ţine poporul şi ţara sigure”, apreciază Joe Biden, citat în comunicat.

”El îmi împărtăşeşte convingerea profundă că (serviciul) informaţiilor trebuie să fie apolitic”, subliniază cel care urmează să devină preşedinte la 20 ianuarie.

Un fost secretar de Stat adjunct, William Burns face parte din corpul diplomatic american de 33 de ani şi a fost ambasador al Statelor Unite în Rusia (2005-2008) şi Iordania (1998-2001).

El s-a retras din diplomaţie în 2014, iar în prezent prezidează Carnegie Endowment for International Peace, un cerc de reflecţie privind relaţiile internaţionale.

El urmează să-i succeadă lui Gina Haspel, directoarea CIA din 2018, care i-a succedat la rândul său lui Mike Pompeo (2017-2018), nominalizat secretar de Stat de către Donald Trump.

În cazul în care nominalizarea sa va fi confirmată în Senat, William Burns va deveni primul diplomat de carieră care va conduce CIA, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.