Democratul Joe Biden are un uşor avans în faţa republicanului Donald Trump în Wisconsin, după ce autorităţile au finalizat numărarea voturilor, un progres major al acestuia în cursa pentru Casa Albă, în pofida afirmaţiei preşedintelui că a câştigat alegerile şi a acuzaţiilor nedovedite privind frauda electorală. Campania lui Donald Trump a anunţat că va cere renumărarea voturilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden conduce şi în alt stat cheie din regiunea Midwestern, Michigan.

Autorităţile din Wisconsin au terminat numărătoarea voturilor în jurul prânzului, după un efort care a durat toată noaptea, cifrele arătând că Biden are un avans de peste 20.000 de voturi, potrivit Edison Research.

Campania Trump a anunţat imediat că va cere renumărarea voturilor, care este permisă de legislaţia statului atunci când diferenţa dintre candidaţi este de sub 1%.

O victorie a lui Biden în Wisconsin ar reduce semnificativ şansele lui Trump pentru un al doilea mandat de patru ani la Casa Albă, deşi rezultatul este încă incert în Michigan şi alte state unde încă se numără voturi, respectiv în Pennsylvania, Arizona, Nevada, Georgia and Carolina de Nord.

Trump conduce în două state din sud, Georgia şi Carolina de Nord, precum şi în Pennsylvania, unde mai trebuie procesate peste 1 milion de voturi.

Dacă Trump pierde Wisconsin, va trebui să câştige trei state şi fie Arizona, fie Nevada, unde Biden este în frunte.

În prezent, excluzând Wisconsin, Biden are 227 de electori, iar Trump 213.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.