Coreea de Nord şi Coreea de Sud încep discuţiile despre planul Phenianului în legătură cu trimiterea unui grup muzical feminin la Jocurile Olimpice de iarnă, care vor avea loc luna viitoare în Sud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coreea de Nord a fost de acord, săptămâna trecută, să trimită o delegaţie la JO, iar Seulul a propus organizarea unei serii mai ample de discuţii despre participarea la eveniment.

Phenianul a fost de acord să vorbească doar despre prezenţa la JO a unor artişti care reprezintă statul.

Coreea de Sud a insistat ca Nordul să fie implicat în JO, numite „Olimpiada Păcii”, spunând că este o ocazie ca relaţiile dintre cele două ţări să se îmbunătăţească.

Cele două părţi se întâlnesc luni în oraşul Panmunjom de la graniţă, aflat în zona demilitarizată, cunoscut drept oraşul armistiţiului.

Patru delegaţi de fiecare parte vor lua parte la discuţii, iar din partea Coreei de Nord va fi prezentă Hyon Song-wol, liderul trupei feminine pop Morangong Band.

Grupul a fost format în 2012, iar membrii lui - se spune - au fost aleşi de însuşi liderul nord-coreeean Kim Jong-un. Muzica trupei este o combinaţie de cântece de propagandă cu piese clasice mixate. Membrii grupului folosesc diverse instrumente, de la vioară la saxofon. 

În 2015, s-a zvonit că trupa ar fi fost executată, după ce a nu a mai apărut în public timp de câteva săptămâni.

Cele două părţi vor discuta despre numărul de artişti, traseul şi programul lor, potrivit BBC, care citează agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Reprezentanţii celor două ţări vor discuta sâmbătă cu cei ai Comitetului Olimpic Internaţional, în Elveţia, despre participarea atleţilor Coreei de Nord la JO.

Coreea de Sud a transmis că a încercat să constituie o echipă feminină de hochei pe gheaţă comună cu nord-coreenii, însă Phenianul nu a răspuns încă propunerii. În plus, Seulul a propus ca atleţii din Nord şi Sud să participe împreună la ceremonia de deschidere. Coreea de Nord a spus că ia în considerare acest lucru.

Coreea de Nord a mai participa la câteva ediţii ale Jocurilor Olimpice, însă nu în Coreea de Sud. În 1988, a boicotat Jocurile Olimpice de la Seul.

Jocurile Olimpice de iarnă vor avea loc în perioada 9 - 25 februarie, la Pyeongchang.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.