Agenţia Amaq a anunţat marţi seara că jihadiştii Statului Islamic au orchestrat atentatul de la Berlin, în care 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 48 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul Breitscheidplatz. Totuşi, autorităţile germane nu l-au arestat încă pe atacator, iar identitatea acestuia este necunoscută, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacatorul din Berlin este un soldat al Statului Islamic şi a dus la capăt operaţiunea ca răspuns la apelul de a-i ataca pe cetăţenii din statele coaliţiei anti-ISIS”, se arată într-un comunicat al agenţiei Amaq, asociată grupării jihadiste din Siria şi Irak.

Iniţial, jihadiştii au revendicat atentatul luni noaptea pe mai multe conturi de Twitter asociate grupării Statului Islamic.

Momentan, autorităţile germane caută un atacator înarmat implicat în atentat, după eliberarea singurului suspect pakistanez.

Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 48 au fost rănite, după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun.

Autorităţile germane au precizat că nu există dovezi suficiente pentru ca tânărul pakistanez să rămână în spatele gratiilor, iar acesta a negat orice implicare în atac. Mai mult, probele ADN recoltate de anchetatori din cabină nu corespund cu cele ale suspectului eliberat.

”Până în acest moment, investigaţia nu a arătat nicio suspiciune urgentă cu privire la acuzat”, se arată într-un comunicat al procuraturii din Berlin.

Procurorii germani susţin că tănărul pakistanez a colaborat cu anchetatorii şi a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate în timpul audierilor, însă a negat orice implicare în atac.

De asemenea, autorităţile au explicat că era imposibil pentru orice martor ocular să-l urmărească pe atacatorul de la târgul Breitscheidplatz.

Anterior, procurorii germani au anunţat că iau în serios scenariul că un atacator înarmat este încă în libertate, după ce un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun.

De asemenea, procurorii au precizat că nu ştiu dacă atacatorul a primit instrucţiuni din afara graniţelor Germaniei.

Presa locală a scris că martori l-au văzut pe tânărul pakistanez de 23 de ani coborând din camion şi că unul dintre martori chiar l-a urmărit doi kilometri, până când poliţiştii l-au prins.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.