Agenţia Amaq a anunţat duminică după-amiază că un adept al Statului Islamic a dus la capăt atacul cu armă albă dintr-un centru comercial din localitatea St. Cloud, situată la circa 110 kilometri distanţă de metropola Minneapolis din statul american Minnesota. Opt persoane au fost înjunghiate de către un atacator înarmat cu un cuţit, care a fost împuşcat mortal de un poliţist, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Persoana care a executat înjunghierile din statul Minnesota este un soldat al Statului Islamic şi a dus la capăt operaţiunea ca răspuns faţă de atacurile comise asupra civililor din ţările care aparţin de coaliţia noastră”, se arată într-un comunicat al agenţiei de ştiri afiliată jihadiştilor ISIS.

Informaţia nu a fost confirmată până în acest moment de către autorităţile americane.

Martorii susţin că suspectul a strigat ”Allah” înainte de a fi ucis de către poliţişti, însă informaţiile nu au fost confirmate.

Potrivit primelor informaţii, răniţii transportaţi la spital nu au suferit răni care să le pună viaţa în pericol.

Comandantul Departamentului de Poliţie din St. Cloud, Blair Anderson, a precizat că suspectul a fost împuşcat mortal de un poliţist din altă jurisdicţie, care îşi petrecea timpul liber în mall-ul vizat.

Deşi suspectul nu a fost identificat, acesta purta uniforma unei firme private de securitate în momentul atacului.

De asemenea, martorii susţin că atacatorul a întrebat cel puţin o persoană dacă este musulmană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.