Liderul opoziţiei din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat, joi, că premierul Theresa May trebuie să îşi schimbe strategia şi să caute o relaţie mai apropiată cu Uniunea Europeană după Brexit, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vorbind la Bruxelles după o întâlnire cu negociatorul-şef al UE privind Brexitul, Michel Barnier, liderul Partidului Laburist a declarat: „Pericolul unui Brexit fără acord este unul real”.
 
„Prezentăm ceea ce considerăm a fi un proces credibil, acela de negocia privind o uniune vamală cu UE pentru a ne asigura accesul la piaţa unică”, a afirmat Corbyn.
 
Parlamentarii britanici ar putea vota pentru un nou acord al Brexitului săptămâna viitoare, a informat ministrul Finanţelor, Philip Hammond, mai devreme joi.
 
Diplomaţii au afirmat că negociatorii se îndreaptă către o nouă asigurare oferită de UE că „plasa de siguranţă” va fi temporară.
 
„Problema este că prim-ministrul insistă privind acordul ei, care a fost deja înfrânt categoric în parlament şi trage de timp prin a menţine pe masă posibilitatea unui Brexit fără acord”, a precizat Corbyn.
 
El a afirmat că va încerca să obţină din nou aprobarea parlamentului pentru măsuri care ar menţine posibile toate variantele, inclusiv un al doilea referendum pe tema Brexitului.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.