Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a ţinut un discurs în oraşul de coastă Hastings în care i-a cerut premierului Theresa May să scape de „liniile roşii” şi să ia în considerare alte opţiuni privind Brexitul, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corbyn, care a afirmat anterior că nu va intra în negocieri cu premierul până nu exclude posibilitatea unui Brexit fără acord, a afirmat că May a suferit o înfrângere devastatoare în parlament, acordul ei fiind astfel „mort” acum.

El a precizat că May este „complet incapabilă să înţeleagă ce s-a întâmplat de fapt”.

Corbyn a făcut apel la May să scape de „liniile roşii” şi să ia serios în considerare alte opţiuni privind Brexitul după ce premierul a deschis calea către noi discuţii pentru a ajunge la un acord care să fie aprobat de parlament, însă a refuzat să excludă posibilitatea unui Brexit fără acord.

Corbyn consideră că discuţiile vor fi „false” dacă încă există posibilitatea unui Brexit fără acord, premierul doar trăgând astfel de timp cu intenţia de a forţa parlamentarii să îi susţină opţiunea în momentul în care un Brexit fără acord devine iminent.

Liderul laburist a precizat că autoritatea guvernului a fost „distrusă” şi că Marea Britanie are nevoie de noi alegeri.

May a anunţat miercuri, după ce a supravieţuit unui vot de neîncredere, că Guvernul a propus o serie de întâlniri cu parlamentari de rang înalt şi a invitat liderii partidelor să acţioneze în vederea ieşirii din impas.

Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei şi liderul Partidului Naţional Scoţian, a declarat că nu va accepta să intre în discuţii cu premierul britanic Theresa May privind acordul Brexitului dacă nu va fi luată în considerare şi posibilitatea organizării unui nou referendum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.