Orice utilizare a armelor chimice de către Rusia ar fi cu totul inacceptabilă şi ar ”schimba complet natura conflictului” din Ucraina, a declarat, miercuri, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, înainte de summitul de joi al liderilor NATO de la Bruxelles, relatează CNN. De asemenea, şeful NATO a afirmat că statul chinez oferă sprijin politic Rusiei şi ”răspândeşte minciuni sfruntate şi dezinformare”, iar rolul Beijingului în invazia rusă din Ucraina va fi discutat în cadrul summitului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful NATO a avertizat că folosirea armelor chimice ar fi o ”încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi ar avea consecinţe de mare amploare”.

Stoltenberg a afirmat că statul chinez oferă sprijin politic Rusiei şi ”răspândeşte minciuni sfruntate şi dezinformare”, iar rolul Beijingului în invazia rusă din Ucraina va fi discutat în cadrul summitului de joi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a mai spus că Beijingul a contestat dreptul naţiunilor independente de a-şi alege propria cale, adăugând că alianţa este îngrijorată că statul chinez ar putea oferi ”sprijin material pentru invazia rusă”.

Stoltenberg a făcut apel la Belarus să pună capăt  ”complicităţii sale în invazia lui Putin” şi a avertizat că deciziile luate la summitul de joi vor avea ”implicaţii de mare anvergură”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.