Italia trebuie să ia măsuri pentru a aduce creştere economică, a afirmat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Juncker a precizat că este „destul de îngrijorat privind încetinirea economiei Italiei”.
 
Vorbind la o conferinţă de presă alături de premierul italian Giuseppe Conte, Juncker a declarat: „Având în vedere nivelul datoriei publice a Italiei, este foarte important ca guvernul să se concentreze pe măsuri care ar aduce creştere economică”.
 
Conte a făcut apel la alte state membre UE să crească cheltuielile publice şi să stimuleze economia.
 
„Am vorbit despre încetinirea economiei globale cauzată de războiul comercial între SUA şi China şi i-am transmis lui Juncker că ţările care au mai mult spaţiu fiscal ar trebui să îl folosească pentru a susţine economia zonei euro”, a afirmat Conte.
 
„Am explicat de asemenea că de când guvernul italian a prezis o încetinire a economiei am implementat măsuri fiscale vaste ... care nu se vor schimba în următorul buget pentru primăvară”, a precizat el.
 
Conte a afirmat că Roma este în acord cu UE privind faptul că încetinirea este considerată un factor de tranziţie.
 
Juncker şi Conte au abordat un ton cordial în apariţia publică. Totuşi, comentariile lui Juncker se adaugă la presiunea pusă pe guvernul italian de Organizaţia pentru Cooperarea şi Dezvoltarea Economică (OECD). Luni, OECD a criticat reforma Italiei privind salariile şi pensiile.
 
De asemenea, OECD a criticat şi cifra de creştere pentru acest an de 0,2% pentru că nu îndeplineşte obiectivul setat de UE în decembrie de 1%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.