Guvernul japonez a anunţat că va furniza Ucrainei generatoare şi lanterne solare ca ajutor de urgenţă în valoare de 2,57 milioane de dolari, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pana de curent extinsă a avut loc în diferite regiuni ale Ucrainei, fiind cauzată de distrugerea unei mari părţi a infrastructurii energetice”, se arată într-un comunicat al guvernului nipon.

”În timp ce iarna devine din ce în ce mai rece şi zilele se scurtează în fiecare zi în Ucraina, ajutorul are o importanţă semnificativă ca sprijin pentru iarnă pentru cei care nu pot folosi instalaţiile de încălzire şi echipamentele de iluminat din cauza întreruperii de electricitate”, se mai menţionează în comunicat.

Japonia va continua ”să sprijine şi să fie alături de” poporul Ucrainei, ”care se confruntă cu dificultăţi”, mai subliniază comunicatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.