Japonia va diversifica achiziţiile de energie, prin utilizarea de reactoare nucleare şi surse regenerabile cu scopul de a reduce dependenţa de energia provenită din Rusia, a declarat premierul japonez Fumio Kishida, joi, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul japonez Kishida a promis că va accelera măsurile menite să ducă la independenţa energetică a Japoniei şi a mai spus că 150 de trilioane de yeni (aproximativ 1,15 trilioane de dolari USD) în investiţii vor fi strânse în următorul deceniu pentru a satisface nevoile energetice şi pentru a stabili preţul carbonului în favoarea creşterii.

Kishida a subliniat că economia Japoniei va continua să se dezvolte şi a îndemnat oamenii să investească în ea.

În cursul zilei de joi, Kishida se întâlneşte cu premierul britanic Boris Johnson. Pe agenda discuţiilor celor doi oficiali de rang înalt se regăseşte războiul din Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.