Guvernul japonez urmează să ridice recomandarea purtării măştii în interior şi să retrogradeze clasificarea medicală a covid-19, anunţă vineri premierul Fumio Kishida, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste schimbări urmează să intre în vigoare la începutul lui mai.

Covid-19 urmează să fie clafificată atunci în aceeaşi categorie cu gripa. În prezent această boală face parte din categoria în care se află tuberculoza şi SARS.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

ÎNTOARCERE TREPTATĂ LA NORMAL

”În ceea ce priveşte purtarea măştii, atât în interior, cât şi afară, decizia va fi lăsată (la latitudinea) oamenilor”, a anunţat Kishida într-o reuniune guvernamentală televizată.

”Vom lua alte decizii cu privire la viaţa cu coronavirusul şi vom reveni treptat la normal în gospodării, şcoli, întreprinderi, cartiere şi în toate aspectele vieţii”, a anunţat el.

Măştile de protecţie sunt omniprezente în locurile publice şi sunt frecvent purtate afară, în pofida faptului că Guvernul a anunţat în trecut că ele nu sunt necesare în aer liber - atunci când nu este aglomeraţie.

Înainte de izbucnirrea pandemiei covid-19, în 2020, mulţi japonezi purtau măşti de protecţie atunci când erau gripaţi sau pentru a se proteja de virusuri iarna.

Sondaje de presă arată că o majoritate a populaţiei japoneze va continuab să poarte masca, din motive de sănătate publică, inclusiv după ridicarea recomandării Guvernului.

Aceste schimbări fac ca, începând de la 8 mai, după ”săptămâna de aur”, o perioadă de vacanţă, bolnavii de covid-19 şi rudele lor să nu mai fie obligate să se izoleze.

Coreea de Sud preconizează s-şi ridice luni obligaţia purtării măştii în interior.

În ceea ce priveşte China, ea şi-a abandonat politica strictă ”zero covid” luna trecută, în urma unor manifestaţii fără precedent. Un val covid-19 a cuprins apoi întreaga ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.