Japonia protestează faţă de decizia Rusiei de a expulza opt diplomaţi japonezi, a declarat joi secretarul şef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno. Decizia Rusiei reprezintă o măsură de retorsiune faţă de o acţiune similară a Japoniei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu putem accepta ca Rusia să emită această înştiinţare”, a afirmat Matsuno în cadrul unei conferinţe de presă, învinuind Moscova de ruperea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări.

Moscova a anunţat, miercuri, că a luat decizia de a expulza diplomaţi japonezi, care trebuie să părăsească ţara până pe 10 mai, potrivit Ministerul de Externe al Rusiei, a informat agenţia de presă de stat TASS. Mişcarea este o măsură de retorsiune după ce Tokyo a expulzat în luna aprilie opt diplomaţi şi oficiali ruşi din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Ambasadorul Japoniei la Moscova, Toyohisa Kozuki, nu se numără printre cei expulzaţi, a mai precizat Matsuno.

Miercuri, Ministerul de Externe al Rusiei a comunicat că un reprezentant al Ambasadei Japoniei a fost convocat şi a mai precizat că Tokyo a ales ”o cale în mod deliberat anti-rusă” de la începutul operaţiunii Rusiei în Ucraina, potrivit TASS.

Ambasada Japoniei la Moscova a emis, de asemenea, un comunicat, miercuri, în care a numit invazia ”o încălcare clară a normelor internaţionale”, fiind ”absolut inacceptabilă”, adăugând că uciderea cetăţenilor nevinovaţi comisă de Rusia este o ”crimă de război”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.