Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 a atins un nou vârf în Tokyo, joi, când au fost raportate peste 1.300 de noi cazuri, iar sărbătorirea Anului Nou a fost restricţionată peste tot în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Japonia se confruntă cu al treilea val al pandemiei, dar şi cu o puternică furtună de zăpadă, astfel că aproximativ 140 de zboruri au fost anulate în mai multe părţi ale ţării. A fost anunţat că se vor depune peste 60 de centimetri de zăpadă în mai multe regiuni.

Prim-ministrul Yoshihide Suga a îndemnat oamenii să sărbătorească intrarea în Anul Nou în linişte, să nu îşi părăsească locuinţele decât dacă este strict necesar.

Începând de luni, Japonia interzice intrarea pe teritoriu a străinilor, după ce aici au fost detectate noi variante ale coronavirusului despre care este crezut că au apărut în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, a spus miercuri că Guvernul este posibil să fie nevoit să declare stare de urgenţă dacă numărul de cazuri de Covid-19 creşte.

Un eveniment la care împăratul Naruhito şi alţi membri ai familiei imperiale urmau să participe pe 2 ianuarie a fost anulat.

Suga va avea joi o întâlnire cu mai mulţi miniştri pentru a discuta situaţia din Tokyo, a relatat presa locală.

De la începutul epidemiei aici, aproximativ 3.400 de persoane au murit dintre cei peste 231.000 de oameni confirmaţi cu Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.