Secretarul Apărării din SUA, James Mattis, a declarat că deocamdată Coreea de Nord nu a dat niciun semn că ar fi început dezarmarea nucleară şi nici nu se aşteaptă să se întâmple acest lucru în viitorul apropiat, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate că preşedintele Donald Trump a declarat după summit-ul cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, că dezarmarea nucleară a Coreei de Nord va începe imediat, Mattis a declarat că nu i-a fost adus la cunoştinţă că ar fi început acest proces.

El a adăugat: „Negocierile detaliate nu au început. Nici nu mă aşteptam să fi început în acest moment”.

Atât Trump cât şi Secretarul de Stat, Mike Pompeo, au declarat că discuţiile detaliate cu oficialii nord-coreeni vor avea loc în săptămâna de după summit-ul de pe 12 iunie.

„Ne întâlnim săptămâna viitoare pentru a intra în detalii”, a declarat Trump într-o conferinţă de presă în Singapore.

„Săptămâna viitoare, alături de John Bolton şi întreaga noastră echipă, vom parcurge detaliile şi vom încheia această problemă”, a adăugat preşedintele.

A doua zi, Pompeo a confirmat: „Eu voi fi persoana care va coordona acest proces”.

Întâlnirile promise nu au avut loc, deocamdată. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat marţi că deşi SUA au ţinut legătura cu Phenianul, nu există nimic de anunţat privind planurile de călătorie ale lui Pompeo.

De asemenea, Coreea de Nord a promis că va trimite resturile soldaţilor, puşcaşilor marini şi piloţilor americani rămaşi daţi dispăruţi după Războiul Coreean.

„S-au angajat în această privinţă, vor începe imediat”, a declarat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.