Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, a declarat că un acord privind ostaticii între Israel şi Hamas nu este "chiar după colţ", relatează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până la urmă, acest tip de negocieri se desfăşoară oarecum lent până când se dezvoltă apoi foarte rapid. Astfel, este dificil să se stabilească un calendar precis cu privire la momentul în care s-ar putea ajunge la ceva sau, sincer, dacă s-ar putea ajunge la ceva", a declarat Sullivan la emisiunea "This Week" de la ABC.

"Considerăm că un acord privind ostaticii... este, de asemenea, esenţial pentru a genera o pauză susţinută a ostilităţilor care să poată susţine fluxul de asistenţă umanitară şi care să atenueze suferinţa din Gaza", a precizat Sullivan.

El a menţionat că SUA vede un singur "răspuns pe termen lung pentru pace din regiune" şi "securitatea Israelului" - un stat pentru palestinieni cu "garanţii de securitate pentru Israel".

Pe de altă parte Channel 12 News susţine că, spre deosebire de relatările anterioare, este puţin probabil ca Hamas să ofere un răspuns duminică seară la propunerea de acord privind ostaticii care i-a fost prezentată de Qatar şi Egipt.

De asemenea, postul a precizat că liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, va cere garanţii solide pentru încetarea războiului şi retragerea trupelor israeliene - ceea ce Israelul a declarat că nu va face.

În acelaşi timp, o sursă apropiată de Hamas a declarat pentru reţeaua palestiniană Quds News Network că părţile nu sunt aproape de un acord şi confirmă că Hamas va cere încetarea războiului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.