Peste 200 de muncitori imigranţi din sudul Italiei au organizat miercuri un marş de protest, scandând "Nu sclaviei", după ce în această săptămână 16 colegi de-ai lor şi-au pierdut viaţa în urma a două accidente rutiere, în timp ce se întorceau de la lucru şi călătoreau in maşini supraaglomerate, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imigranţii au plecat din tabăra lor, cunoscută drept "marele ghetou” şi au mărşăluit către oraşul Foggia, aflat la aproximativ 10 kilometri distanţă, scandând "Nu sclaviei”. 

Doisprezece imigranţi au murit luni, atunci când călătoreau acasă după o zi de muncă pe câmp. Ei erau transportaţi într-o dubă supraaglomerată, iar aceasta a intrat în coliziune cu camion din direcţia opusă. Două zile mai devreme, patru imigranţi au murit într-un accident similar. Ambele accidente au avut loc în apropierea oraşului Foggia.

Mii de imigranţi lucrează în sudul Italiei în timpul verii, ocupându-se de recolta de roşii. Ei sunt plătiţi cu doar trei euro pe oră, mai puţin de jumătate din salariul minim pentru muncitorii din agricultură, iar mulţi locuiesc în cartierele mărginaşe ale oraşelor, unde nu au apă curentă sau electricitate. 

Protestatarii, majoritatea provenind din Africa sub-sahariană, au afirmat că munca lor nu este regulată, iar de acest lucru profită angajatorii care îi înghesuie în dube supraaglomerate şi îi transportă de la o fermă la alta fără niciun fel de contract. "Suntem trataţi ca sclavi dar nu avem alte opţiuni”, a declarat Ibrahim Sissoko, un imigrant de 28 de ani, originar din Mali şi care a ajuns în Italia în 2015.

Guvernul italian a promis în această săptămână că va lua măsuri contra abuzurilor pe piaţa muncii, dar promisiuni similare din trecut nu s-au concretizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.