Italia va permite unei nave a gărzii sale de coastă, având la bord 177 de migranţi, să acosteze în Sicilia, conform ministrului Transporturilor, Danilo Toninelli, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nava Diciotti va acosta în Catania. Acum Europa trebuie să îşi facă partea”, a afirmat Toninelli pe Twitter fără să specifice când.

De când au preluat puterea în iunie, ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini şi Toninelli au implementat o atitudine mai dură faţă de permiterea navelor cu migranţi să acosteze în porturile italiene.

Diciotti a salvat miercuri 190 de migranţi dintr-o barcă supraaglomerată, iar garda de coastă i-a evacuat pe 13 dintre ei pentru îngrijiri medicale. Însă, în loc să îi aducă şi pe ceilalţi pe ţărm, nava Diciotti a rămas în apele internaţionale în timp ce guvernul italian a insistat că este datoria Maltei să îi preia. În schimb, Malta a comunicat că imigranţii au refuzat să fie ajutaţi pentru că doreau să ajungă în Italia. Duminică, Toninelli a cerut sancţionarea Maltei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.