Epidemia noului coronavirus nu a atins încă perioada de vârf în Italia, cea mai afectată ţară de pandemie în privinţa numărului deceselor, a avertizat vineri directorul Institutului Supeior al Sănătăţii, aprecind că o prelungire a izolării este ”inevitabilă” după 3 aprilie, până când sunt în vigoare actualele măsuri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am atins încă vârful şi cu atât mai puţin l-am depăşit”, a apreciat într-o conferinţă de presă Silvio Brusaferro.

Cu toate acestea se pot observa ”semne ale unei încetiniri” în numărul noilor contaminări, care sugerează că perioada de vârf a epidemiei nu este departe.

Ultimele date disponibile relevau joi peste 6.150 de noi contaminări şi 712 decese într-o zi.

În total, de la apariţia coronavirusului pe teritoriul italian, în urmă cu peste o lună, Italia a înregistrat 8.215 de decese şi 80.589 de contaminări confirmate.

”Atunci când va începe refluxul, viteza acestuia va depinde de comportamentul nostru”, a declarat el, îndemnându-i pe italieni să continue să respecte restricţiile de deplasare impuse prin izolare.

Pentru moment, izolarea este prevăzută până la 3 aprilie, însă ea ar urma să fie prelungită aproape sigur.

Un decret publicat marţi autorizează Guvernul să prelungească izolarea până la 31 iulie, în cazul în care este necesar.

Însă premierul italian Giuseppe Conte a anunţat săptămâna aceasta că acest termen vizează să ofere o marjă de manevră mai mare Guvernului în a acţiona şi şi-a exprimat speranţa ca izolarea să fie relaxată ”înaintea acestei date”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.