Cel puţin 35 de persoane au murit după surparea podului din în oraşul italian Genova, conform datelor poliţiei, furnizate după ce pompierii au cercetat toată noaptea ruinele pentru a găsi supravieţuitori, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ultimul număr oficial este de 35 dar nu excludem că numărul victimelor ar putea creşte”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei în Genova.

Guvernul italian a anunţat că va demara o investigaţie pentru a afla ce a cauzat prăbuşirea podului din Genova.

„Nu putem permite ca tragedii similare să se mai întâmple”, a declarat prim-ministrul Giuseppe Conte, care a promis că se va asigura că vor avea loc verificări de mentenanţă pentru toată infrastructura importantă.

Ministrul Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că responsabilitatea pentru mentenanţă este împărţită în regiune între autorităţile locale şi compania de autostrăzi deţinută de stat, Anas.

„Vom afla dacă au fost făcute verificările. Dacă este măcar o persoană responsabilă, va trebui să plătească”, a declarat Toninelli.

Partidul Mişcarea 5 Stele, care conduce guvernul şi din care Toninelli face parte, a fost criticat după accident pentru că lucrările de resaturare la podul Morandi riscau să fie anulate pentru că „beneficiile nu justifică costurile”.

O pagină de pe site-ul Mişcării 5 Stele în care îngrijorările privind problemele structurale ale podului erau descrise ca fiind „poveşti pentru copii” a fost ştearsă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.