Liga, partid de extremă-dreapta, a intervenit duminică pentru a bloca eforturile unei asociaţii musulmane de a transforma o fostă capelă de spital, care fusese folosită de Biserica Ortodoxă Română, într-o moschee, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gruparea musulmană a făcut săptămâna trecută cea mai mare ofertă pentru capela din nordul oraşului Bergamo la o licitaţie organizată de un spital local, eliminând astfel Biserica Ortodoxă Română, care folosea clădirea pentru a-şi ţine slujbele.

Liderii Ligii din regiunea Lombardiei au anunţat că vor suspenda vânzarea folosindu-se de o lege din 2004 care le permite să intervină pentru a prezerva obiectivele culturale.

„Nu aş vinde niciodată o biserică şi sunt uimit că cei care conduc spitalul nu şi-au dat seama despre ce problemă sensibilă este vorba”, a afirmat pe Twitter preşedintele Lombardiei, Attilio Fontana, un politician din Liga Nordului.

„Totuşi, ne vom exercita dreptul la primul refuz şi nu va exista posibilitatea unui apel”, a adăugat el. Decizia sa înseamnă că Lombardia trebuie să cumpere acum proprietatea.

Liderul Ligii, Matteo Salvini, a avertizat mai devreme în acest an că societatea şi cultura italiană riscă să fie eliminate de Islam.

„Secole de istorie riscă să dispară dacă islamizarea, care până acum a fost subestimată, va câştiga teren”, a declarat el.

Musulmanii reprezintă o minoritate de mici dimensiuni în Italia iar ei vor ajunge până la 4,9% din populaţie până în 2020, conform Pew Research Centre.

Asociaţiile musulmane se plâng că restricţiile locale privind construcţiile le împiedică să obţină licenţe pentru a construi moschee şi de multe ori trebuie să folosească structuri precum garaje pentru a-şi organiza întâlnirile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.