O coliziune între un avion de mici dimensiuni şi un elicopter care avea la bord schiori pe care îi transporta la un gheţar din nord-vestul Italiei în regiunea Val d’Aosta a dus la moartea a cinci persoane, au informat autorităţile, scrie Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al salvamonştilor, Walter Milan, a declarat că accidentul a avut loc la o altitudine de 3.000 de metri deasupra gheţarului Rutor vineri după-amiaza. O persoană a fost spitalizată cu răni grave. O fotografie postată pe Twitter de salvamonişti arată elicopterul prăbuşit şi acoperit de zăpadă.
 
Detaliile coliziunii rămân neclare. Identităţile şi naţionalităţile celor ucişi nu au fost făcute publice.
 
Gheţarul Rutor se întinde pe 9 kilometri pătraţi şi este al doilea ca mărime din regiunea Val d’Aosta, care se află la graniţa cu Franţa. Conform site-ului regiunii, schiorii călătoresc des cu elicopterul acolo pe durata iernii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.