Guvernul italian a aprobat reglementări conform cărora jumătate din ţară, inclusiv regiunea Lazio, din jurul Romei, ar intra în lockdown total de luni, din cauza numărului mare de infecţii cu coronavirus, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cabinetul premierului Mario Draghi a dat undă verde decretului care plasează regiunile în zone de risc înalt, "zone roşii" dacă se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori. 

Italia a înregistrat 25.673 de noi infecţii joi şi 373 de decese din cauza Covid-19, totalul victimelor fiind de 101.184.

Regiunile care se confruntă cu blocarea totală de luni sunt: Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento.

Provinciile Campania şi Bolzano se află deja în zona roşie şi vor rămâne astfel, în timp ce Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria şi Aosta vor fi aproape de zona portocalie. 

Sardinia a fost plasată luna aceasta în zona cu cel ami scăzut risc şi autorităţile consideră că nu vor mai fi cazuri. 

Restricţiile vor fi menţinute până în weekendul de Paşti, în timpul căruia întreaga ţară, în afară de Sardinia, va fi inclusă în zona roşie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.