Poliţia italiană a anunţat miercuri că a destructurat o grupare armată turcă ”cu obiective teroriste” şi a arestat 19 persoane, inclusiv un cap de origine kurdă, cu legături cu atacuri recente în Turcia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi în Italia, Elveţia, Germania şi Turcia în vederea arestării acestor cetăţeni turci care făceau parte dintr-o presupusă reţea criminală ”vizând să înfiinţeze o asociaţie teroristă care să comită atacuri”.

Gruparea este suspectată de crime, trafic internaţional de droguri şi implicare în imigraţia ilegală, anunţă într-un comunicat poliţia, care a recurs la o serie ”complexă” de interceptări telefonice şi a beneficiat de o asistenţă Interpol.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Baris Boyun, în vârstă de 36 de ani, capul unei bande suspectate de crime în Turcia, a fost arestat de către poliţişti italieni şi turci la Viterbe, la nord de Roma, unde era plasat în arest la domiciliu după o primă arestare în august 2022 în baza unui mandat internaţional de arestare.

Extrădarea sa în Turcia a fost refuzată de către un tribunal italian.

În Turcia, ministrul de Interne Ali Yerlikaya a anunţat că 17 dintre persoanele arestate au cetăţenie turcă, inclusiv Baris Boyun, iar celelalte două italiană.

ATAC ARMAT LA O REUNIUNE ELECTORALĂ LA ISTANBUL

În februarie, această bandă a fost legată de un atac armat la o reuniune electorală la istanul a candidatului la primărie al AKP, partidul preşedintelui rurc Recep Tayyip Erdogan în alegerile de la 31 martie.

Ministrul turc de Interne anunţa în martie o operaţiune de anvergură împotriva acestei grupări, care a condus la arestarea a 13 persoane în provincia Tekirdag (nord-vest), suspectate de planificarea unor asasinate şi atacuri armate.

Alte opt persoane suspectate de faptul că fac parte din această bandă au fost arestate în aprilie, la Izmir, potrivit ministrului.

Parchetul din Milano anunţă într-un comunicat că gruparea criminală, prezentă în Italia, avea ”legături cu alte grupări străine, repartizate pe teritoriul european”, ”toate conectate între ele şi capabile să se ajute reciproc pe plan logistic, în furnizarea de armament şi oameni”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.