Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a semnat marţi un decret prin care interzice accesul unui vas de salvare a migranţilor operat de organizaţia germană Mission Lifeline în apele teritoriale ale Italiei, potrivit dw.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe vase de salvare au încercat în ultimul an să aducă migranţii recuperaţi de pe mare în Italia, iar Salvini a luat o poziţie fermă, pe care o menţine chiar dacă scena politică italiană se confruntă în prezent cu o criză.

Vasul „Eleonore” are la bord 101 refugiaţi, salvaţi de pe Mediterană, a spus Axel Steier, şeful Mission Lifeline, scrie Reuters. El a adăugat că autorităţile italiene şi malteze au refuzat să permită oamenilor să intre pe teritoriul celor două ţări.

Steier a mai spus că pasagerii nu se află în periocol, momentan, dar, în caz de urgenţă, căpitanul vasului se va îndrepta spre una dintre cele două ţări, singurele destinaţii posibile, având în vedere locul în care se află nava.

„Nu domnul Salvini este cel care decide, ci căpitanul”, a mai afirmat el.

Săptămâna trecută, Malta a permis debarcarea a 356 de oameni aduşi de vasul de salvare „Ocean Viking”, după ce şase ţări din Uniunea Europeană au decis să îi împartă pe cei care caută azil.

Tot săptămâna trecută, cinci state UE au hotărât să preia migranţii de la bordul „Open Arms”, după ce Guvernul italian a refuzat să îi permită să acosteze.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.