Israelul a aprobat achiziţionarea unei a treia serii de avioane de luptă americane F-35 pentru forţele sale aeriene, a anunţat duminică Ministerul Apărării într-un comunicat, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării va achiziţiona un total de 25 de avioane F-35 de la guvernul american, care vor fi fabricate de Lockheed Martin, ceea ce înseamnă că numărul total de avioane operate de forţele aeriene israeliene va fi de 75, se arată în comunicat.

Afacerea, în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari (circa 2,7 miliarde de euro), este finanţată din fonduri de ajutor din partea SUA, potrivit aceleiaşi surse.

Israelul este singura ţară din Orientul Mijlociu care deţine F-35, considerat a fi cel mai capabil avion de luptă de pe piaţă în prezent.

Acest nou acord va asigura o cooperare continuă între companiile americane şi industriile israeliene de apărare în ceea ce priveşte producţia de piese de avion", continuă comunicatul de presă.

Gigantul american Lockheed Martin a livrat către Israel primele două F-35 în decembrie 2016, ca parte a unei comenzi de 50 de avioane.

Armata a afirmat în 2018 că a efectuat "primele lovituri operaţionale din lume cu un F-35", fără a detalia însă ţintele.

Anunţul intervine la câteva ore după ce Israelul a declarat că a efectuat atacuri aeriene în Siria "ca răspuns la tirul unei rachete antiaeriene dinspre Siria spre teritoriul israelian mai devreme".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.