Israelul studiază oportunitatea unui ”armistiţiu”, a declarat miercuri presei un oficial militar israelian de rang înalt, care anunţă însă că statul evreu este pregătit de o prelungire a ofensivei declanşate la 10 mai împotriva enclavei palestiniene Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Studiem problema momentului oportun al unui armistiţiu”, însă ”ne pregătim în vederea mai multor zile” de operaţiuni suplimentare, a anunţat acest oficial.

Israelul verifică dacă ”ofensiva sa şi-a atins obiectivele”, precizează el.

Israelul nu s-a mulţumit, la lansarea ofensivei sale în Fâşia Gaza, la 10 mai, doar să răspundă unui baraj de proiectile trase împotriva unor oraşe israeliene, ci a vrut mai ales ”să profite de oportunitatea de a reduce capacităţăile militare ale Hamas”, declară acest oficial israelian militar de rang înalt.

”De-acum problema este dacă Hamasul înţelege acest mesaj”, a subliniat acest oficial din cadrul Tsahal (armata israeliană).

Forţe israeliene anunţă că au vizat, în afară de instalaţii din care se lansează proiectile, mai multe cartiere generale al Hamasului, domicilii ale unor lideri ai mişcării palestiniene şi tuneluri folosite de mişcare în mutarea muniţiei şi combatanţilor.

Israelul anunţă că a efectuat, începând de la 10 mai, peste 820 de atacuri - în principal raduri aeriene - împotriva enclavei palestiniene dens populate, în care cel puţin 219 persoane au fost ucise, potrivit Ministerului local al Sănătăţii.

În Israel, tiruri de proiectile din Fâşia Gaza s-au soldat cu 12 morţi, potrivit poliţiei israeliene.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.