Israelul şi-a prelungit izolarea în lupta împotriva covid-19, în contextul în care noi variante ale noului coronavirus îi pun la încercare campania de vaccinare, iar lideri iisraelieni recunosc că o ieşire din criza santară şi economică va dura mai mult timp decât estimau, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de evrei ultraortocşi au asistat duminică la funeraliile, la Ierusalim, ale unui număr de doi rabini de prim-plan - provocând un val de critici din partea partenerilor de coaliţie a premierului Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu, aflat în campanie electorală în vederea unor alegeri parlamentare, a promovat o vaccinare rapidă a celor mai fragili israelieni - aproximativ 24% dintre cei nouă milioane de locuitori ai ţării - şi o izolare naţională ca o soluţie în vederea unei relansări a economiei în februarie.

Însă rezultatele pe care sconta la jumătatea lui ianuarie nu au avut loc.

Din contră, numărul cazurilor grave de covid-19 a crescut în rândul populaţiei nevaccinate, iar Guvernul atribuie acest lucru noilor variante ale SARS-CoV-2 şi nerespectării restricţiilor.

Guvernul Netanyahu a adoptat o prelungire a izolării la nivel naţional până vineri, în aşteptarea unei validări în Parlament a măsurii, potrivit presei israeliene.

Parlamentul israelian a dublat cuantumul amenzilor contravenţionale prevăzute în cadrul izolării - la 10.000 de shekeli (2.518 euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.