Israelul a anunţat duminică că adaugă Marea Britanie, Danemarca şi Belgia pe lista sa ”roşie” a ţărilor pe care israelienilor le este interzis să le viziteze, invocând îngrijorarea cu privire la răspândirea variantei omicron a noului coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restricţiile de călătorie pentru cele trei ţări vor intra în vigoare miercuri, a declarat un înalt oficial israelian în domeniul sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Israelul a interzis deja intrarea străinilor în ţară pentru a încerca să oprească creşterea ratelor de îmbolnăvire de Covid-19 şi a impus carantine de 3-7 zile pentru israelienii care se întorc din străinătate.

La conferinţa de presă, Sharon Alroy-Preis, şefa pentru sănătate publică la Ministerul Sănătăţii din Israel, a declarat că Marea Britanie, Danemarca şi Belgia sunt incluse pe lista de ţări restricţionate din cauza ”răspândirii semnificative a variantei omicron” acolo.

Aproximativ 50 de ţări, în principal din Africa, au fost declarate ”roşii” de Israel, de la descoperirea variantei extrem de contagioase.

Oficialii israelieni din domeniul sănătăţii au declarat că au existat 55 de cazuri confirmate de infecţie cu omicron în Israel, care încearcă să-şi accelereze programul de vaccinare, în timp ce analizează o aplicare mai strictă a obligativităţii de purtare a măştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.