Armata israeliană a anunţat, sâmbătă, că de la izbucnirea războiului din Gaza, la 7 octombrie, a lovit peste 50 de ţinte din Siria legate de mişcarea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţiile, făcute în cadrul unei şedinţe de informare de către purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, care a discutat în principal despre eforturile de respingere a atacurilor Hezbollah lansate în solidar cu Hamas, au reprezentat o abatere de la reticenţa obişnuită a Israelului în ceea ce priveşte operaţiunile din Siria.

"Oriunde se află Hezbollah vom fi şi noi. Vom acţiona peste tot unde este necesar în Orientul Mijlociu", a declarat Hagari.

Forţele israeliene au atacat 3.400 de ţinte ale Hezbollah în Liban, inclusiv 120 de avanposturi de supraveghere a frontierei, 40 de depozite de rachete şi alte arme şi peste 40 de centre de comandă, a declarat Hagari. El a estimat numărul inamicilor morţi la peste 200.

Hagari a declarat că Israelul a desfăşurat trei divizii de armată de-a lungul părţii sale de graniţă libaneză în anticiparea implicării Hezbollah după ce palestinienii de la Hamas au lansat un atac transfrontalier şocant la 7 octombrie, declanşând războiul din Fâşia Gaza.

În condiţiile în care zeci de mii de locuitori din nordul ţării au fost evacuaţi, Israelul a ameninţat că va intensifica luptele din Liban dacă Hezbollah nu se retrage de la graniţă - şi a cerut ajutorul Occidentului pentru a găsi o soluţie diplomatică la Beirut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.