Cel puţin două lovituri israeliene simultane au lovit luni zona din jurul oraşului Baalbek, în Liban, au declarat pentru Reuters două surse de securitate, fiind pentru prima dată când Israelul bombardează estul Libanului de la începutul războiului din Fâşia Gaza, la 7 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Loviturile au ucis cel puţin doi membri Hezbollah, au declarat două surse libaneze.

Israelul a bombardat în principal sudul Libanului, aproape de graniţă, deşi în ultimele săptămâni a vizat ţinte mai la nord. Loviturile de luni din câmpia Bekaa, considerată a fi un bastion al Hezbollah, marchează o extindere a acestei campanii israeliene, a comentat o sursă apropiată serviciilor de securitate libaneze.

Canalul de televiziune libanez Al Jadeed a difuzat luni imagini cu coloane de fum care se ridicau în zona Baalbek.

Armata israeliană a declarat că "loveşte în prezent ţinte teroriste ale Hezbollah în adâncimea teritoriului libanez", fără a oferi mai multe detalii.

Mişcarea şiită libaneză, care susţine mişcarea palestiniană Hamas, nu a comentat deocamdată.

Israelul şi Hezbollah au intensificat schimburile de tiruri şi atacurile transfrontaliere de la începutul războiului din Fâşia Gaza, declanşat de atacul Hamas asupra teritoriului israelian la 7 octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.