Un băiat în vârstă de 6 ani a fost ucis, miercuri, în atacuri cu rachetă la Sderot, oraş israelian de lângă Fâşia Gaza, au indicat forţe de securitate israeliene, după o nouă salvă lansată de mişcarea islamistă Hamas, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile de intervenţie "nu au putut să-l salveze pe băiat din cauza rănilor grave", au indicat acestea în comunicat, adăugând că o femeie se afla în "stare critică" la Sderot, oraş lovit de noi rachete.

Moartea acestui copil se adaugă celor şapte persoane ucise - inclusiv un soldat - în Israel de când gruparea militară din Gaza, în primul rând Hamas, au intensificat de luni seară baraje de rachete contra oraşelor israeliene. 

Hamas, la putere în Gaza, a anunţat că a lansat miercuri 130 de rachete către teritoriul israelian ca răspuns la atacurile Statului evreu în urma cărora au fost ucişi comandanţi ai grupării militare şi au fost distruse trei imobile în enclava palestiniană. 

Facţiunea a Hamas a lansat rachete către trei oraşe din Israel (Ashkelon, Netivot, Sderot) "ca răspuns" la raidul asupra turnului Al-Shorouk şi la moartea unui grup de comandanţi", a indicat organizaţia într-un comunicat. 

La Ashkelon, oraş vecin cu Sderot, un "băieţel" este în "stare critică", a precizat Poliţia israeliană. 

Sirene s-au auzit din nou în metropola Tel-Aviv, a constatat o jurnalistă de la AFP.    

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.