Autorităţile irlandeze au anunţat miercuri că sunt depăşite de numărul mare de pescăruşi care au invadat insula, iar excrementele acestora contribuie la poluarea masivă a apei, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peter Webster, cercetător la Agenţia pentru Protecţia Mediului, a precizat că excrementele peşcăruşilor contribuie semnificativ la calitatea proastă a apei marine de pe plaja Merrion, aflată la sud de capitala ţării.

”Avem o posibilă combinaţie care are un impact asupra apelor de suprafaţă, dar de vină este şi creşterea cantităţii de excremente provenite de la pescăruşii care se adună zilnic. Un peşcăruş poate să defecheze de cel puţin 10 ori pe zi, iar excrementele conţin mult mai multe bacterii decât cele umane”, a precizat Webster.

Invazia peşcăruşilor a provocat haos în Dublin în ultimii ani. Anul trecut, senatorul irlandez Denis O`Donovan a cerut colectarea păsărilor vicioase, care reprezintă o ameninţare la adresa societăţii.

Locuitorii din zonă se plâng frecvent că sunt treziţi de zgomotul păsărilor, în special în sezonul de reproducere, iar mulţi pescăruşi au invadat frecvent grădinile oamenilor pentru a căuta mâncare.

Şase plaje din Irlanda se confruntă cu ape atât de murdare încât înotătorii riscă să confrunte infecţii virale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.