Iranul va organiza pe 22 septembrie parada sa militară anuală în Golful Persic, cu 200 de fregate ale Gărzilor Revoluţionare, într-o perioadă de tensiuni crescute între Teheran şi Washington, a relatat miercuri Iran Front Page, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aproximativ 200 de fregate ale Gărzilor Revoluţionale ale Iranului vor marca războiul dintre Iran şi Irak din 1980”, au declarat surse militare citate de Iran Front Page.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri o înăsprire ”substanţială” a sancţiunilor impuse Iranului, după atacurile de sâmbătă vizând instalaţii petroliere în Arabia Saudită, atribuite de Washingtonul regimului de la Teheran.

Acest sancţiuni - a căror natură urmează să fie detaliată - se adaugă unor măsuri punitive deja fără precedent impuse de Washington Teheranului după ce miliardarul republican şi-a retras ţara, în mai 2018, din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, pe care-l consideră insuficient să împiedice Republica islamică să se doteze cu bomba atomică şi să destabilizeze Orientul Mijlociu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.