Iranul a anunţat, miercuri, că va răspunde cu măsuri similare după ce Uniunea Europeană a adăugat doi indivizi iranieni şi o ramură a serviciilor secrete iraniene pe lista de terorişti, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Miniştrii UE au căzut de acord marţi să adauge numele pe listă şi să le îngheţe conturile, începând de miercuri, după ce Olanda a acuzat Iranul de două asasinate pe teritoriul său şi s-a alăturat Franţei şi Danemarcei care au afirmat că Teheranul a plănuit şi alte atacuri în Europa.
 
Mişcarea, deşi una simbolică parţial pentru că unul dintre bărbaţi se află în închisoare în Belgia, reprezintă prima dată când UE a impus sancţiuni asupra Iranului de la acordul nuclear din 2015.
 
Ministerul de Externe al Iranului, Bahram Qassemi, a numit acţiunile UE ca fiind „ilogice” şi „surprinzătoare”.
 
„Iran va lua măsurile necesare pentru a răspunde la această mişcare, pe fondul unei reciprocităţi”, a afirmat Qassemi într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului.
 
Iranul a negat orice implicare în atacuri, susţinând că acuzaţiile au ca scop deteriorarea relaţiilor UE-Iran.
 
„Aceste măsuri au fost luate de Consiliu ca parte a unui răspuns faţă de atacuri dejucate recent pe tărâm european”, a informat Consiliul European într-un comunicat miercuri.
 
Qassemi a acuzat în comunicat UE că susţine „grupări teroriste” precum Organizaţia Mujahedin-e-Khalq, o grupare ce doreşte să dea jos guvernul iranian.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.