Consiliul Suprem pentru Securitate Naţională din Iran susţine că anunţul SUA cu privire la trimiterea în Orientul Mijlociu a portavionului Abraham Lincoln şi a unui echipaj de operare de bombardiere ca un avertisment pentru Iran reprezintă „un război psihologic”, conform agenţiei Tasnim, notează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Comunicatul (consilierului pe securitate naţională din SUA) John Bolton reprezintă o unealtă expirată într-un război psihologic”, a declarat purtătorul de cuvânt al consiliului, Keyvan Khosravi.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
El a adăugat că portavionul a ajuns în Marea Mediterană acum câteva săptămâni.
 
Într-un comunicat publicat de Casa Albă, Bolton a informat că SUA trimit portavionul şi echipajul pentru „a transmite un mesaj clar şi care nu poate fi interpretat greşit către regimul iranian: orice atac asupra intereselor Statelor Unite sau a ale aliaţilor va fi întâmpinat cu forţă”.
 
„Statele Unite nu doresc un război cu regimul iranian însă suntem pregătiţi să răspundem la orice atac chiar dacă ar fi indirect, al Gardienilor Revoluţiei sau prin forţele iraniene clasice”, se arată în comunicat.
 
Preşedintele Hassan Rouhani a declarat sâmbătă că Iranul trebuie să se împotrivească sancţiunilor aplicate de Statele Unite prin continuarea exportării propriului petrol şi creşterea exporturilor de alte produse. Rouhani a făcut comentariile la postul public de televiziune, după ce Washingtonul a cerut ca ţările care cumpără petrol iranian să oprească aceste achiziţii începând cu 1 mai sau vor fi vizate de sancţiuni.
 
Eforturile lui Donald Trump de a izola politic şi economic Teheranul au început anul trecut odată cu retragerea SUA din acordul nuclear, negociat cu Iranul şi alte ţări în 2015.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.