Oficialii iranieni neagă informaţiile care susţin că Teheranul trimite armament, inclusiv drone militare, în Rusia pentru războiul din Ucraina, argumentând că sunt ”neadevărate”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iranul ”s-a opus întotdeauna continuării războiului (din Ucraina)”, a declarat Nasser Kanaani, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, adăugând că Teheranul este pregătit să negocieze cu Ucraina pentru a rezolva aceste acuzaţii, potrivit unui comunicat al Ministerului iranian de Externe.

Doi oficiali iranieni şi doi diplomaţi iranieni au declarat că Iranul a promis că va furniza Rusiei rachete de tip sol-sol şi drone suplimentare. Angajamentele au fost făcute când mai mulţi oficiali iranieni au vizitat Moscova în octombrie, potrivit Reuters.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Ruşii au cerut mai multe drone şi acele rachete balistice iraniene cu o precizie îmbunătăţită, în special familia de rachete Fateh şi Zolfaghar”, a declarat pentru Reuters unul dintre diplomaţii iranieni, care a fost oferit informaţii cu privire la vizita diplomaţilor.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, a declarat că este la curent cu informaţiile, dar că nu are ”informaţii de confirmat în acest moment”.

În ultimele săptămâni, Ucraina a anunţat o serie de atacuri ruseşti cu drone de tip Shahed-136 de fabricaţie iraniană.

Iranul a negat că furnizează arme Rusiei de mai multe ori în această lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.