Petrolierul sub pavilion britanic Stena Impero este ”liber să plece”, au anunţat luni oficiali iranieni, punând astfel capăt celor două luni de criză între Teheran şi Londra în urma imobilizării navei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest anunţ intervine cu o zi înaintea unei întâlniri între premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele iranian Hassan Rohani, în marja Adunării Generale (AG) a ONU, la New York.

Corpul Gardienilor Revoluţiei (IRGC) a imobilizat Stena Impero în Stâmtoarea Ormuz la 19 iulie, într-un context foarte tensionat între Teheran şi Occident. La bordul petrolierului se aflau 23 membri ai echipajului, niciunul britanic.

Petrolierul naviga sub pavilion britanic, însă compania care-l operează are sediul în Suedia.

Şapte membri indieni ai echipajului petrolierului au fost eliberaţi luna aceasta.

Nava a fost confiscată la două săptămâni după ce Marea Britanie a imobilizat un petrolier iranian în largul Gibraltarului, un teritoriu britanic situat în sudul extrem al Spaniei.

Autorităţile din Gibraltar au eliberat acest petrolier iranian la sfârşitul lui august, în pofida unor eforturi, în ultimul moment, al Statelor Unite de a împoiedica eliberarea navei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.