Iranul respectă ”integritatea teritorială” a Ucrainei, în pofida cooperării sale cu Rusia în ceea ce priveşte capacităţile de apărare, a declarat, vineri, ministrul iranian de Externe Hossein Amirabdollahian într-un apel telefonic cu şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell. De asemenea, Amirabdollahian a negat că Teheranul a furnizat Moscovei dronele folosite în atacurile asupra Kievului din această săptămână, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Politica Teheranului în ceea ce priveşte războiul din Ucraina este de a respecta integritatea teritorială a ţării”, i-a spus Hossein Amirabdollahian lui Josep Borrell, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, potrivit unei postări pe Twitter.

”Iranul nu trimite arme către părţile aflate în conflict din Ucraina şi doreşte încetarea războiului şi încetarea strămutării oamenilor”, a mai spus Amirabdollahian.

De asemenea, ministrul iranian de Externe a subliniat că Republica Islamică face un efort pentru ”a opri ostilităţile din Ucraina prin diplomaţie şi îi sfătuieşte pe europeni să privească problema cu o abordare realistă”.

Iranul a negat în mod repetat că a furnizat Rusiei drone ”kamikaze”, în faţa tot mai multor dovezi care arată contrariul.


Casa Albă a anunţat, joi, că personal militar iranian a vizitat Peninsula Crimeea pentru a ajuta la operaţiunile ruseşti care vizează infrastructura civilă din Ucraina folosind drone.

John Kirby, coordonatorul de comunicare de la Consiliul Naţional de Securitate, a declarat că prezenţa personalului iranian este o dovadă a angajării directe a Teheranului în conflict.

”Pot minţi lumea, dar cu siguranţă nu pot ascunde faptele”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.