Iranul a anunţat miercuri că a primit, ”în urmă cu câteva zile”, plata unei datorii britanice de pe vremea şahului, la câteva ore după eliberarea a doi iraniano-britanici, Nazanin Zaghari-Ratcliffe şi Anoosheh Ashoori, deţinuţi în Iran de mai mulţi ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit banii acum câteva zile”, a anunţat ministrul iranian de Externe Hossein Amir-Abdollahian, citat de agenţia iraniană de presăIsna.

Şeful diplomaţiei britanice a subliniat că este ”fals” ca această plată să fie legată de eliberarea lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe şi Anoosheh Ashoori.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe şi Anoosheh Ashoori au sosit în Oman ”în vederea întoarcerii lor în deplină securitate în Regatul Unit”, aanunţat sultanatul.

Ministrul britanic de Externe  Liz Truss declara miercuri la BBC că şi-a dat drept prioritate ”să ne asigurăm că plătm datoria pe care o datorăm în mod legitim autorităţilor iraniene”, o datorie în sumă de 400 de milioane de lire sterline (475 de milioane de euro), datând din vremea şahului Iranului.

Autorităţile britanice au avut grijă să nu facă o legătură între cele două cazuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.