Un incendiu care a izbucnit joia trecută la complexul nuclear Natanz din Iran a provocat daune semnificative, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Organizaţiei pentru Energie Atomică din această ţară, citat de agenţia de presă IRNA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt Behrouz Kamalvandi a spus că incendiul ar putea încetini, pe termen mediu, dezvoltarea şi producţia de centrifuge avansate, iar Iranul va înlocui clădirea avariată cu una mai mare, care are echipamente mai performante.

Teheranul a anunţat joia trecută un ”accident” la complexul nuclear de la Natanz, în centrul Iranului, şi a avertizat Statele Unite şi Israelul împotriva oricărei acţiuni ostile împotriva sa.

Accidentul a fost anunţat mai întâi într-un comunicat relativ confuz, joi, al Organizaţiei pentru Energie Atomic din Iran.

Un purtător de cuvânt al acestei instituţii, Behrouz Kamalvandi, a făcut apoi unele clarificări la televiziunea de stat, însă autorităţile nu au oferit vreo explicaţie oficială cu privire la cauzele accidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.